Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: - Lakihegy FM107
Naptár ikon
2020. január 21. kedd Ágnes napja van.
Biztonságos közlekedés
Elválasztó
Hírek » Tököl » Biztonságos közlekedés
Elválasztó

A gyalogos vasúti átjáró akadálymentes megközelítéséről egyeztettek.

Tökölön az egyetlen kiépített, elkülönített gyalogos közlekedést biztosító vasúti átjáró a Széchenyi István út magasságában keresztezi a HÉV vonalat. A Ledina városrész oldalán a gyalogos csatlakozás nem volt kiépítve, az átkelés a Ledina dűlőn pedig balesetveszélyes volt. Ezen a helyzeten sikerült változtatni az utóbbi években, ugyanis megépültek a forgalomlassító küszöbök, illetve elkészült az átjáró biztonságos megközelítését segítő gyalogátkelőhely is. Időközben a HÉV vonal üzemeltetője is megváltozott, a BKK Zrt. helyett a MÁV-HÉV Zrt. vette át a feladatot. Bosnyák Simonné képviselő asszony, bizottsági elnök és Hoffman Pál polgármester kezdeményezésére ezért újabb egyeztetés zajlott a vasúti átjárónál. Az önkormányzat célja, hogy a gyalogátkelőhely megközelítése a vasúti vágányok irányából is akadálymentes legyen, azaz nemcsak gyalogosan, hanem babakocsival és kerekesszékkel is használhatóvá váljon. A MÁV-HÉV Zrt. szakemberei az egyeztetés alapján jelenleg vizsgálják a meglévő, szűk forgó helyett egy labirint-korlát elhelyezésének műszaki- és hatósági engedélyezési lehetőségeit. Az egyeztetésen szóba került még a teljes vasúti átkelő felújítása és a HÉV állomás rossz állapotú utasváró fülkéinek cseréje. Az önkormányzat lakossági bejelentés alapján vizsgálja, hogy lehetséges-e a gyalogátkelőhely Rózsa utca irányából való megközelítését biztosító járda kiépítése.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink