Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: -
Naptár ikon
2024. április 20. szombat Konrád, Tivadar napja van.
Logo
Műsor ikon
MOST ADÁSBAN: Süss fel tegnap! Lakihegy Rádió
Amerika megtámadta Szíriát
Elválasztó
Hírek » Külföld » Amerika megtámadta Szíriát
Elválasztó

Robotrepülőkről bombáztak

Az Egyesült Államok megtámadta Szíriát. Amerikai tisztségviselők közölték, hogy rakétatámadást indítottak hajnalban a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, válaszul a keddi feltételezett vegyifegyver-támadásért, amiben 86 ember halt meg és harmaduk még gyermek volt. Donald Trump, amerikai elnök azt mondta, megrendítette a szíriai Idlíb tartományban végrehajtott gáztámadás. Trump Bassár el-Aszad elnököt diktáronak nevezte és szerinte ő rendelte el a vegyifegyveres támadást. A Pentagon szóvivője elmondta, hogy az amerikai haderő 59 Tomahawk robotrepülőgépet indított, amik repülőgépeket, hangárokat, üzemanyag-, és logisztikai raktárakat, továbbá légvédelmi rendszereket és radarokat semmisítettek meg. 
A Szíria elleni amerikai támadás agresszió, ami kárt okoz az orosz-amerikai kapcsolatoknak. Tolmácsolta Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Putyin szerint a légitámadás a nemzetközi jog megsértése, amit ráadásul egy mondvacsinált ürüggyel hajtottak végre. Peszkov hozzátette, hogy a szíriai hadseregnek nincsenek vegyifegyver-készletei, amelyek megsemmisítésének tényét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet is megerősítette. A legfontosabb mégis az, hogy Putyin szerint ez a lépés nem vezet előre a terrorizmus elleni harcban, hanem komoly akadályt jelent a nemzetközi koalíció létrehozásában. 
Új szakaszába lépett a szíriai háború és válság. Jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán. Azt mondta, hogy bár nem bizonyított, hogy a vegyifegyver-támadást a szíriai vezetés rendelte el, de a Nyugat és az ellenzék szerint ez egyértelmű. Nógrádi György felhívta a figyelmet, hogy Szíria megtámadása egybeesett az amerikai-kínai csúcstalálkozóval és úgy vélte, hogy ez a légicsapás egyértelmű üzenet Észak-Koreának is. Phenjant ugyanakkor nehezebb lenne megtámadni, hiszen atomhatalomnak számít. A szakértő szerint az amerikai bombázás másik következménye lehet, hogy újabb menekülthullám indulhat meg Szíriából. 
 
 
Kép forrása: 24.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Sárosi Optika Szigetszentmiklóson, a Losonczi utca 1-ben, és Ráckevén, a Kossuth Lajos utca 11. szám alatt. Telefonszám: 06/24 467-179

Sárosi Optika - Láss Többet a világból!

A Sziget Gyógyászati Központ tárt kapukkal várja kedves pácienseit!

Foglaljon időpontot még ma!

  • Belgyógyászat
  • Bőrgyógyászat
  • Dietetika
  • Fül-orr-gégészet
  • Foglalkozás-egészségügy, üzemorvos
  • Gasztroenterológia
  • Gyermekgyógyászat
  • Kardiológia
  • Nőgyógyászat, várandósgondozás
  • Urológia
  • Pszichiátria
  • Ultrahang-vizsgálatok

Gyógyuljon ön is nyugodt, kellemes környezetben! Vegye igénybe szolgáltatásainkat, amelyeket teljes körű labordiagnosztikai háttér támogat!

www.szigetgyogyaszat.hu

Sziget Gyógyászati Központ – Ahol az egészség érték…

Delikát Húsáruház és Pecsenyéző Szigetszentmiklós Gyártelepen (a Lordok háza oldalában) található. Tulajdonosa nagy odafigyeléssel és munkával egy már meglévő üzletet próbált európai színvonalúvá és moderné varázsolni mindezt úgy, hogy csak és kizárólag prémium minőségű termékekkel , friss magyar termelői húsokkal tudjon szolgálni vásárlóinak.A hozzánk érkezőket egy patinásan felújított épület, valamint egy ízlésesen berendezett üzlettér fogad, előzékeny és udvarias kiszolgálással.

Húsáruk tekintetében is teljes a palettánk, kizárólag friss Magyar termelői húsokat forgalmazunk. Sertés, marha, birka és egyes baromfi húsokon kívül széles választékú friss hentesáruval várjuk vevőinket. Boltunkban hagyományos érlelésű és füstölésű kézműves termékek mellett delikát termékek, tej termékek és pecsenye ételek is találhatók. Pecsenyézőnkben minden nap friss sültekkel, hurkával, kolbásszal, salátákkal, desszertekkel, üdítőkkel, kávéval, hideg és meleg szendvicsekkel és reggelivel várjuk minden kedves vásárlónkat!

Lépést tartunk a technika fejlődésével is, ezért aktuális igényét, rendelését leadhatja nálunk telefonon!

https://delikathusaruhaz.hu/

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink