Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. október. 23. kedd van, Gyöngyi napja.


Alakul a magyar csapat

2018, január 9 - 17:11

A Lakihegyi Rádió sporthírei röviden.

Egy hónap múlva, február 9-én lobban fel a láng a dél-koreai Phjongcshangban a XXIII. téli olimpián, amelyen eddig 12 magyar korcsolyázó szereplése biztos, és további hat síző részvétele valószínűsíthető. A legnépesebb különítményt a rövidpályás gyorskorcsolyázók adják, mivel mindkét váltó részvételi jogot szerzett, így a maximális tíz fővel utazhat a csapat a játékokra. A távonkénti elosztás alapján a férfiaknál hárman állhatnak rajthoz 500 és 1500 méteren, míg 1000 méteren és mindhárom női számban két-két magyar induló lesz. A sísportokban január 22-én hirdetik ki az olimpiai rangsorokat, akkor válnak biztossá a kvóták. 

A Roland Garros tavalyi bajnokával, az indiai Rohan Bopannával indul vegyes párosban Babos Tímea az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen. A tapasztalt indiai játékos 2010-ben döntőt játszott férfi párosban a US Openen, tavaly a kanadai Gabriela Dabrowski társaként maradt veretlen a párizsi Grand Slam -tornán.  Babos Tímea idén három számban indul Melbourne-ben: egyesben, női párosban - a francia Kristina Mladenoviccsal - és vegyes párosban.

Bukott a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, de az autósok mezőnyében még versenyben van a 40. Dakar-rali harmadik szakasza után. A magyar páros Facebook-oldalának beszámolója szerint az autójukban először az önindító ment tönkre, majd hét kilométerrel a cél előtt leestek egy dűne tetejéről. A viadal honlapja szerint Szalayék egyelőre összetett időeredmény nélkül állnak.

kép: m4sport.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!