Üdvözöljük a Lakihegy Rádió weboldalán!

Ma 2018. január. 17. szerda van, Antal napja.


Napirenden

A polgárőrök munkájáról beszélgettünk Pártl Józseffel, a Szigetszentmiklós Polgárőr Egyesület vezetőjével, valamint Fényes Istvánnal, a Dunaharaszti Polgárőr Egyesület vezetőjével.

2018, január 11

A város aktualitásairól beszélgettünk Gergőné Varga Tünde polgármesterrel.

2017, december 14

Dr. Vántsa Bontonddal, Szigetszentmiklós alpolgármesterével beszélgettünk a város idei és jövőbeni terveiről.

2017, december 7

1990 után négyévente tavasszal az országgyűlési, ősszel pedig az önkormányzati képviselők személyéről lehet szavazni. 2014-ben azonban változás történt: az országgyűlési képviselőket továbbra is négy évre, az önkormányzati képviselőket azonban 5 évre választhatjuk meg. A települési vezetőket illetően túl vagyunk a ciklus felén, ezért Gergőné Varga Tündével, Dunavarsány polgármesterével foglaltuk össze az elmúlt 2,5 évet.

2017, október 12

Szigetszentmiklóson már korábban elkezdődött a csapadékvíz-elvezetés tervezése, és ezzel együtt azoknak területeknek a  felderítése, ahol visszatérő probléma egy-egy nagyobb esőzés után az utcán maradt víz. Több évtizede fennálló probléma oldódhat meg Szigetszentmiklóson. A közterület-felügyelők, az önkormányzat és műszaki szakértő útmutatásával továbbra is ellátják tanácsokkal azokat a helyieket, akiknek a telkén nem a szabályoknak megfelelő módon van elvezetve a csapadékvíz.  Sokan szabályszegő módon az utcára vezetik ki azt, amely később akadályozhatja a városszerte kiépülő rendszer hatékonyságát. Azok, akik műszaki tanácsot szeretnének kérni, a Szigeti Vízművek Nonprofit Kft. elérhetőségein tehetik meg. Vendégünk volt Rácz Éva a Szigeti Vízművek Nonprofit Kft. vízmérnöke.

2017, október 5

A dunavarsányi szennyvízhálózat felújításáról és bővítéséről, illetve az aktuális fejlesztésekről és a Summerfestről beszélgettünk Gergőné Varga Tünde polgármesterrel, valamint Keresztesi Balázs alpolgármesterrel.

2017, augusztus 10

Szigetszentmiklósi értékekről beszélgettünk Lázár Gergővel, a Települési Értéktár Bizottság állandó tagjával.

2017, augusztus 3

Vendégünk volt Dr. Szabó Gergő a Szigetszentmiklósi Mentőállomás mentőtisztje, valamint Horváth Tamás mentőápoló, akikkel a szakma nehézségeiről beszélgettünk.

2017, július 6